❝Joku lainaus tähän vielä

JOku

Tilajakamo on luovan alan toimijoiden työtilayhteisö. Tilajakamo hankkii vuokralle työtiloiksi sopivia rakennuksia Helsingistä ja vuokraa tiloja eteenpäin jäsenilleen. Osuuskunnan käyttöön soveltuu esimerkiksi tyhjäksi jäänyt virastotalo, sairaala tai oppilaitos. Koska tilaan ei juurikaan tarvitse investoida, tila voi myös olla tilapäisesti osuuskunnan käytössä, esim. 3-5 vuotta sillä välin kun rakennus on myynnissä, odottaa peruskorjausta tai uutta käyttötarkoitusta.

Osuuskunta aloitti toimintansa vuonna 2015, tavoitteena pelastaa Lapinlahden entinen mielisairaala raunioitumiselta. Vuosien neuvotteluiden jälkeen Helsingin kaupunki vuokrasi puolet rakennuksesta osuuskunnalle työhuonekäyttöön. Osuuskunta toimi rakennuksessa samaan aikaan kun sen julkisivua kunnostettiin. Vuonna 2018 Helsingin kaupunki päätti järjestää ideakilpailun rakennuksen myymisestä ja osuuskunta jatkaa vuokralaisena tilassa ainakin siihen asti kunnes omistaja vaihtuu ja rakennukselle on keksitty uutta sisältöä.

Tilajakamo haluaa tukea Helsingin kaupungin kiinteistöstrategiaa ja laajentaa toimintaansa uusiin kohteisiin, myös muiden kuin kaupungin omistamiin rakennuksiin. Otamme mielellämme vastaan yhteistyöehdotuksia ja ideoita toiminnan laajentamiseksi.

Tilajakamo on voittoa tavoittelematon yhteisö. Mahdollisen ylijäämän osuuskunta käyttää toimintansa ja tilojensa kehittämiseen.

Osuuskuntaan voi liittyä maksamalla osuusmaksun Holvin verkkokaupassa. Kertaluonteinen liittymismaksu on 50,90€ Liittymällä jäseneksi pääsee ensimmäisten joukossa kuulemaan vapautuvista työtiloista tai uusista vuokrauskohteista. Se on myöskin edellytys tilojen vuokraamiselle osuuskunnalta.